Ken je dat gevoel?

Het gevoel, dat je probeert om alle ballen in de lucht te houden?

Alle ballen in de lucht houden, dat is iets waar ik de afgelopen jaren heel druk mee geweest ben. De winkel draaiende proberen te houden in deze uitdagende tijden, originele producten in kopen, een webshop runnen, een opleiding volgen, mijn baan in loondienst, kinderfeestjes, workshops, alle andere dingen en niet te vergeten mijn gezin.

Regelmatig viel er een bal op de grond, die ik dan vervolgens weer opraapte om hem weer omhoog te houden. Maar op een gegeven moment houdt het op en lukt het je echt niet meer om alle ballen in de lucht te houden. En wordt het tijd om te besluiten om een aantal ballen op de grond te leggen en iets minder ballen in de lucht te houden.

En dan ga je eens goed nadenken, is dit wat ik echt wil? Wil ik 6 dagen in de week werken?  Vaak zelfs 7 dagen… (Al zeg ik natuurlijk altijd dat Tante Truus niet als werken voelt, maar dat is het natuurlijk wel). Of wil ik misschien gewoon ook wel eens op zaterdag als enthousiaste voetbalmoeder, die geen benul heeft van wat buitenspel is, langs de lijn staan? Het leven gaat veel te snel voorbij om alleen maar aan het werk te zijn en daardoor soms vergeten van het leven te genieten. Dat weet ik helaas, maar al te goed uit ervaring.

Is het de leeftijd? Dat je gaat nadenken over je toekomst en wat je nu echt wil? Ondernemen is keuzes maken en dat houdt soms ook in dat je de keuze moet maken, dat het tijd is voor verandering. En die keuze heb ik nu gemaakt.
Ik heb besloten om te stoppen met de fysieke winkel en alleen nog creatieve kinderfeestjes en workshops te gaan verzorgen op de momenten dat het past in mijn agenda. Want in die agenda komen kruizen te staan, voor me-time en family-time.

Zondag 26 februari zal dan ook de laatste dag zijn dat de winkel open is.

Maar niet getreurd, oké dan, even treuren mag, maar jullie hoeven niet helemaal afscheid te nemen van Tante Truus, ik ben dan wel van middelbare leeftijd, maar nog zeker niet toe aan mijn pensioen 😊.

Je kan gewoon bij mij blijven shoppen, alleen hoef je daar de deur niet meer voor uit, je kan gewoon vanuit je luie stoel blijven shoppen. En dan wordt het gewoon bij je thuis afgeleverd. Als je verder weg woont, door een vrolijke bezorger van PostNL en als je in Venray e.o. woont, dan kan het zomaar zijn, dat ik, met een grote glimlach, aan je deur sta.

En al je aankopen, worden nog steeds origineel ingepakt, want de rolfluitjes, lintjes, vrolijke papiertjes en nog veel meer blijven gewoon.

Na 1 maart zullen we de winkel gaan ombouwen en zal de workshopruimte een nieuwe plek krijgen voor in de winkel. Hoe de indeling precies gaat worden, weet ik nog niet, maar het wordt vast een creatieve gezellige plek, waar we heel veel lol gaan maken.

Het was geen gemakkelijke beslissing, maar ik merk dat alleen al het nemen van deze beslissing me wat rust heeft gebracht. En ik ga ervan uit dat het me uiteindelijk nog meer rust gaat brengen.

Ik ben ontzettend dankbaar, dat mijn vader mij 8 jaar geleden de kans heeft gegeven om Tante Truus te vestigen op deze geweldige plek en dat hij nu ook weer volledig achter deze keuze staat.
Ook ben ik dankbaar voor de steun van Sandor, die er voor zorgde dat het eten op tafel stond als ik thuis kwam en op zaterdag de was netjes in de kast lag.
Maar nu is het tijd dat ik er voor ga zorgen dat het eten op tafel staat, niet iedere dag hoor 😊

En ik wil jullie natuurlijk super bedanken! Want zonder jullie zou Tante Truus er al lang niet meer geweest zijn. Ik ga de gezellige gesprekken en jullie lieve woorden ontzettend missen!

Het is een heel verhaal geworden, maar ik vind het wel belangrijk om te vertellen, waarom ik deze keuze heb gemaakt.

Ik kan me voorstellen, dat jullie vragen hebben. Weet dat je me alles kan vragen, stuur me gewoon een mailtje, appje, bel me of loop even de winkel binnen en dan beantwoord ik al je vragen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Hopelijk zie ik jullie de komende maand nog een keer in de winkel en anders misschien wel voor een kinderfeestje of workshop, of bij jou aan de deur. Of misschien wel op een terras zodra het weer het weer toelaat.

Heel veel liefs,

Monique

Chat openen
Heb je een vraag?
Wat leuk dat je een kijkje komt nemen in de webshop!
Heb je een vraag? Stuur me dan gerust een berichtje.
Tante Truus is gewoon een echte tante, die 's nachts slaapt en dus niet 24/7 reageert op je berichtjes, maar wel zo snel mogelijk :)